Wie ben ik en waarom een blog?

Wat leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen! Welkom! Via deze website deel ik graag mijn levensverhaal met je. Met mijn verhaal hoop ik anderen te motiveren en te inspireren.

Maar laat ik allereerst beginnen met mezelf aan je voor te stellen. Ik ben Rachied Soebhan, 23 jaar en ik kom uit het Zuid-Hollandse Rijswijk. Mensen die mij kennen weten maar al te goed dat ik eigenlijk altijd bezig ben en van alles om handen heb: ik zit eigenlijk nooit stil. Ik ben altijd bezig met het ontdekken van de wereld. Naast het ontdekken van de wereld ben ik vierdejaars student Human Resource Management aan de Hogeschool Leiden en heb ik gepland om vanaf september 2020 psychologie en neuropsychologie te studeren aan de Universiteit Utrecht.

Naast mijn studie heb ik ook een eigen bedrijf in de fotografie: Rachied Fotografie en ben ik trainingsacteur in de communicatieve vakken die gegeven worden op het hbo. Tenslotte start ik in februari 2020 met mijn afstudeeronderzoek bij de Nationale Politie.

In een volgend bericht stel ik me met behulp van mijn levensverhaal verder aan je voor.

Maar waarom dit blog?

In mijn omgeving hoor ik heel veel mensen het volgende zeggen: “ik heb geen zin meer”, “wat ik wil doen, is toch niet mogelijk”, “ik kan het toch niet”, “nee, ik vind het eigenlijk niet leuk wat ik doe, maar er moet brood op de plank komen hè”, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit zijn allemaal uitspraken die ik maar al te goed begrijp, maar ik weet ook heel goed dat het wèl mogelijk is om te doen wat je leuk vind, je eigen dromen na te jagen en financieel een gezond leven te leiden. Hoe weet ik dit?

Ik heb heel veel verschillende, nare, ervaringen opgedaan in mijn jeugd, pubertijd en als jongvolwassene. Een hoeveelheid ervaring die ik niemand toewens. Hierdoor heb ik geleerd te overleven, maar ook vooral te leven. Een kleine greep uit mijn levenservaring, wat ik vroeger als iets negatiefs zag:

 • Fysieke mishandeling;
 • Geestelijke mishandeling;
 • Een alcoholistische ouder;
 • Gebrek aan bescherming en zelfvertrouwen;
 • Voor mijn tiende levensjaar drie bijna-succesvolle zelfmoordpogingen gedaan en nog vele verre van succesvol;
 • Gepest worden op de basis- en middelbare school;
 • Depressies;
 • Diverse psychologische stoornissen, waaronder een zware angststoornis;
 • Introversie;
 • (Over)leven op straat;
 • Eenzaamheid;
 • Onzekerheid over mijn seksuele geaardheid.

De opsomming hierboven is slechts een greep uit de ervaringen die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan. Ervaringen die ik als iets negatiefs zag, maar mij nu heel veel positiefs brengen:

 • Een onwijze dosis zelfvertrouwen;
 • Mensenkennis;
 • Het accepteren van mijzelf;
 • Introversie is een kracht en geen zwakte;
 • Inlevingsvermogen;
 • De wil om mensen verder te helpen, te inspireren en te motiveren;
 • Realisme;
 • Positivisme;
 • Nieuwsgierigheid;
 • Een onuitputtelijke bron van energie en enthousiasme.

Ook dit is maar een greep uit wat ik allemaal geleerd heb in mijn leven. Allemaal levenslessen die ik graag met jou en vele anderen wil delen. Mijn doel is om jou te inspireren en te motiveren kritisch te kijken naar je eigen leven en je leven op je eigen manier nog mooier maken. Maar als allerbelangrijkste: voor de mensen die op dit moment met zichzelf in de knoop zitten: ik hoop dat ik je kan laten zien dat er nog hoop is en het echt goed zal komen, zolang je de juiste motivatie hebt om verder te komen is alles mogelijk. Dus ook herstellen van het (enorme) dal waar je nu in zit en denkt: “laat die gozer maar praten, hij begrijpt er toch niets van.” Geloof me: ik kan me heel goed voorstellen waar je doorheen gaat en wil je echt op het hart drukken dat je niet alleen bent en de strijd die je nu aan het voeren bent, hoef je niet helemaal in je eentje te winnen. Verzamel je leger en win de oorlog. Mij is het gelukt, dus jij kan het ook!

Ik ben daarnaast ook heel benieuwd naar jouw ervaringen en je mening over mijn artikelen! Vind hulp in de reacties van medestanders en laat je ook inspireren door anderen.

Heel veel leesplezier en vooral veel plezier op je reis! Ik hoop dat ik je verder kan helpen. Wil je weten wanneer er weer een nieuw bericht wordt gepubliceerd? Schrijf je dan snel in op de maillijst hieronder, dan krijg je een seintje wanneer ik een nieuw artikel publiceer.

5 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s